Steden

Tromsø: Poort naar het Arctische avontuur

Tromsø: Poort naar het Arctische avontuur

Tromsø, gelegen in het noorden van Noorwegen, staat bekend als de poort naar het Arctische avontuur. Met zijn prachtige landschappen, natuurlijke fenomenen en rijke geschiedenis trekt deze stad jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld. Of je nu op zoek bent naar een adembenemende Noorderlichtervaring, avontuurlijke activiteiten in de natuur of gewoon wilt genieten van de unieke cultuur van de Sami-bevolking, Tromsø heeft voor ieder wat wils.

Natuurschoon

De regio Tromsø staat bekend om zijn indrukwekkende natuurlijke schoonheid. Met majestueuze bergen, kristalheldere fjorden en uitgestrekte wildernis is het een paradijs voor natuurliefhebbers. Enkele van de populaire natuurgebieden in de omgeving van Tromsø zijn:

 • Lyngenalpen – Een alpine gebied met steile bergtoppen en diepe valleien, ideaal voor wandelaars en skiërs.
 • Kvaløya – Eiland met prachtige stranden, schilderachtige dorpjes en mogelijkheden voor het spotten van wilde dieren.
 • Sommarøy – Idyllische eilandengroep met witte zandstranden en een ontspannen sfeer.

Noorderlicht

Tromsø is een van de beste plaatsen ter wereld om het magische Noorderlicht te zien. Door zijn ligging boven de poolcirkel is de stad een van de meest betrouwbare locaties voor het spotten van dit natuurlijke fenomeen. Het Noorderlicht seizoen loopt van september tot maart, met piekmaanden oktober en februari. Er zijn verschillende aanbieders die Noorderlichtexcursies aanbieden, zoals boottochten, busreizen en zelfs sneeuwscooteravonturen.

Tromsø:
Noorderlichttours

Excursie Duur Prijs
Boottocht 4 uur € 150
Sneeuwscooteravontuur 6 uur € 250
Busreis 3 uur € 100

Culturele rijkdom

Naast zijn natuurlijke schoonheid heeft Tromsø ook een rijke cultuur en geschiedenis. De stad is de thuisbasis van de Sami-bevolking, de inheemse bevolking van Noorwegen, Zweden, Finland en Rusland. Bezoekers kunnen meer te weten komen over de unieke tradities, ambachten en levensstijl van de Sami in het Sami Parlement of door deel te nemen aan een traditionele rendiersledetocht. Daarnaast herbergt Tromsø verschillende musea die zich richten op de geschiedenis, kunst en cultuur van de regio.

Tromsø:
Musea

 • Polstjerna Museum – Een museum gewijd aan de maritieme geschiedenis van Tromsø.
 • Tromsø University Museum – Hier vind je tentoonstellingen over archeologie, volkenkunde en natuurhistorie.
 • Perspektivet Museum – Het oudste en grootste museum van Tromsø, met een collectie van kunst, foto’s en artefacten die de geschiedenis van Noord-Noorwegen weerspiegelen.

Activiteiten

Voor de avontuurlijke reiziger zijn er tal van activiteiten in en rond Tromsø. Van hondensledetochten en sneeuwscootertochten tot bergbeklimmen en walvissafari’s, er is geen tekort aan adrenalineverhogende ervaringen. In de zomermaanden kunnen bezoekers genieten van wandelen, vissen en kajakken in de ongerepte natuur.

Tromsø:
Avontuurlijke activiteiten

 • Hondensledetocht
 • Sneeuwscootertocht
 • Bergbeklimmen
 • Walvissafari
 • Wandelen
 • Fishing
 • Kajakken

Met zijn overvloed aan natuurlijke schoonheid, culturele rijkdom en avontuurlijke activiteiten is Tromsø werkelijk de poort naar het Arctische avontuur. Of je nu in de winter of de zomer, voor het Noorderlicht of de wilde dieren, Tromsø zal je versteld doen staan.

Noorwegen Reisgids

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *