Trollstigen bergweg

De Trollstigen bergweg is een beroemde toeristische route in Noorwegen die bekend staat om zijn prachtige landschappen, steile hellingen en scherpe bochten. De weg is gelegen in het westen van Noorwegen, in de regio Møre og Romsdal, en maakt deel uit van de Nationale Toeristische Route Geiranger-Trollstigen. De weg is een populaire bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar adembenemende uitzichten en avontuurlijke rijervaringen. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de geschiedenis en kenmerken van de Trollstigen bergweg, evenals enkele tips voor bezoekers die van plan zijn om deze prachtige route te verkennen.

Geschiedenis

De Trollstigen bergweg werd oorspronkelijk geopend in 1936, na acht jaar van planning en bouwwerkzaamheden. Het was destijds een enorme prestatie van techniek en infrastructuur, en het was een belangrijke toevoeging aan het wegennetwerk van Noorwegen. De weg werd al snel een populaire toeristische attractie vanwege zijn indrukwekkende ligging en spectaculaire uitzichten. In de loop der jaren heeft de weg verschillende upgrades en renovaties ondergaan om de veiligheid en toegankelijkheid te verbeteren, waardoor het nu een van de meest iconische bergwegen van Noorwegen is.

Kenmerken

De Trollstigen bergweg is ongeveer 20 kilometer lang en bevat een aantal opvallende kenmerken die het zowel uitdagend als adembenemend maken. Enkele van de meest opvallende kenmerken zijn:

  • Steile hellingen: De weg bevat verschillende steile hellingen met een gemiddelde stijging van 10%, wat zorgt voor enkele spannende rijervaringen.
  • Scherpe bochten: De weg bevat 11 scherpe haarspeldbochten die de berg op kronkelen, elk met een uniek uitzicht over de omliggende bergen en valleien.
  • Uitzichtpunten: Langs de route zijn verschillende uitzichtpunten en parkeerplaatsen te vinden waar reizigers kunnen stoppen om te genieten van het prachtige landschap en enkele onvergetelijke foto’s kunnen maken.
  • Steenbruggen: De weg bevat ook enkele indrukwekkende stenen bruggen die de diepe ravijnen en watervallen oversteken, waardoor een spectaculair uitzicht ontstaat.

Bezoekersinformatie

Als je van plan bent om de Trollstigen bergweg te verkennen, zijn hier enkele handige tips en informatie om je bezoek zo soepel mogelijk te laten verlopen:

Openingstijden en toegangsprijzen

De Trollstigen bergweg is meestal geopend van eind mei tot oktober, afhankelijk van de weersomstandigheden. De toegangsprijs voor voertuigen is momenteel NOK 75,- voor volwassenen, terwijl kinderen onder de 16 jaar gratis toegang hebben.

Veiligheidstips

Vanwege de steile hellingen en scherpe bochten is het belangrijk om extra voorzichtig te zijn wanneer je de Trollstigen bergweg berijdt. Zorg ervoor dat je voertuig in goede staat verkeert en houd je aan de snelheidslimieten om de veiligheid van jezelf en andere weggebruikers te waarborgen.

Activiteiten

Naast het genieten van de adembenemende uitzichten en de sensationele rijervaring, zijn er langs de Trollstigen bergweg ook verschillende wandelpaden en picknickplaatsen te vinden. Dit biedt bezoekers de mogelijkheid om te genieten van korte wandelingen en buitenactiviteiten in de prachtige natuurlijke omgeving.

Conclusie

De Trollstigen bergweg is ongetwijfeld een van de meest opvallende en iconische toeristische attracties van Noorwegen. Met zijn steile hellingen, scherpe bochten en adembenemende uitzichten trekt het jaarlijks duizenden reizigers die op zoek zijn naar avontuur en schoonheid in de Noorse natuur. Of je nu een liefhebber bent van spectaculaire bergwegen, een natuurliefhebber of gewoon op zoek bent naar een onvergetelijke roadtrip, de Trollstigen bergweg biedt voor elk wat wils. Dus, als je de kans krijgt, moet je zeker een bezoek brengen aan deze prachtige en indrukwekkende route!

Noorwegen Reisgids

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *