Natuurfotografie in het Dovrefjell park in Noorwegen

Het Dovrefjell park in Noorwegen is een paradijs voor natuurfotografen. Met zijn adembenemende landschappen, diverse flora en fauna en unieke weersomstandigheden biedt het park talloze mogelijkheden voor het maken van prachtige foto’s. In dit artikel zullen we de verschillende aspecten van natuurfotografie in het Dovrefjell park verkennen, van de beste seizoenen om te fotograferen tot de iconische dieren en planten die het park bevolken.

Seizoensgebonden fotografie

Het Dovrefjell park verandert gedurende het hele jaar van uiterlijk, waardoor het een diversiteit aan fotografiemogelijkheden biedt. In de lente en zomer komen de bergweiden tot leven met een explosie van kleurrijke bloemen en planten, waardoor er prachtige landschapsfoto’s kunnen worden gemaakt. De herfst brengt een warme gloed van gele en oranje tinten over de bergen, terwijl de winter het park bedekt met een magisch laagje sneeuw, wat zorgt voor betoverende winterse fotografie. Elk seizoen biedt unieke kansen om de schoonheid van het Dovrefjell park vast te leggen.

Iconische dieren

Het Dovrefjell park staat bekend om zijn unieke fauna, waaronder enkele iconische dieren die een echte traktatie zijn om te fotograferen. Een van de meest opvallende dieren in het park is de muskusos, een imposant beest dat in het wild in en rond het park te vinden is. Daarnaast komen er ook rendieren, poolvossen en diverse vogelsoorten voor in het park. Het observeren en vastleggen van deze dieren in hun natuurlijke habitat is een ervaring die natuurfotografen niet willen missen.

Belangrijke dieren om te fotograferen

 • Muskusos
 • Rendieren
 • Poolvossen
 • Diverse vogelsoorten

Unieke flora

Naast zijn diverse fauna, herbergt het Dovrefjell park ook een indrukwekkende verscheidenheid aan flora. De bergachtige alpenweiden zijn bezaaid met kleurrijke wilde bloemen, terwijl de hogere delen van het park bedekt zijn met mossen, korstmossen en arctische planten. De unieke combinatie van planten en de dramatische landschappen van het park bieden talloze mogelijkheden voor het maken van prachtige macrofoto’s en landschapsfoto’s.

Belangrijke planten om te fotograferen

 • Arctische planten
 • Wilde bloemen
 • Mossen en korstmossen

Weersomstandigheden

De weersomstandigheden in het Dovrefjell park kunnen onvoorspelbaar zijn, maar ze leveren vaak prachtige fotomomenten op. Van zonnige dagen met heldere blauwe luchten tot mistige ochtenden en besneeuwde landschappen, het park biedt een breed scala aan weersomstandigheden die elk unieke foto’s opleveren. Het is belangrijk voor natuurfotografen om zich voor te bereiden op alle weersomstandigheden en te profiteren van de diversiteit die het park te bieden heeft.

Fotografietips

Om optimaal te profiteren van de fotografiekansen in het Dovrefjell park, is het belangrijk om enkele fotografietips in gedachten te houden. Hier zijn enkele tips die van pas kunnen komen:

Tips voor natuurfotografie in het Dovrefjell park

 • Neem verschillende lenzen mee om de diversiteit van het park vast te leggen, van groothoeklenzen voor landschappen tot telelenzen voor wilde dieren.
 • Maak gebruik van vroeg ochtendlicht en laat in de middag voor de beste lichtomstandigheden.
 • Wees geduldig en observeer het gedrag van wilde dieren voordat je foto’s maakt.
 • Gebruik statieven voor landschapsfotografie en langere belichtingstijden.
 • Experimenteer met composities en hoeken om unieke en boeiende foto’s te maken.

Het Dovrefjell park is een paradijs voor natuurfotografen die op zoek zijn naar inspirerende landschappen, wilde dieren en unieke flora. Met zijn diverse seizoenen, iconische dieren en planten en unieke weersomstandigheden, biedt het park talloze kansen om prachtige foto’s te maken. Door op de hoogte te zijn van de beste seizoenen om te fotograferen, de iconische dieren en planten van het park, de weersomstandigheden en nuttige fotografietips, kunnen natuurfotografen optimaal profiteren van alles wat het Dovrefjell park te bieden heeft voor hun fotografische avonturen.

Noorwegen Reisgids

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *