Reisgidsen

Budget reizen in Noorwegen: Hoe je geld kunt besparen

Budget reizen in Noorwegen: Hoe je geld kunt besparen

Noorwegen is bekend om zijn adembenemende natuur, fjorden, bergen en de middernachtzon, maar het land staat ook bekend om zijn hoge kosten. Er zijn echter manieren om Noorwegen te verkennen zonder je bankrekening te plunderen. In dit artikel geven we je tips en suggesties om geld te besparen tijdens het reizen door Noorwegen.

Vervoer

Als je van plan bent om Noorwegen te verkennen, is het het beste om een ​​auto te huren. Dit geeft je de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt en de prachtige landschappen te verkennen. Let op de goedkopere autoverhuurbedrijven en kies voor een kleinere auto om brandstofkosten te besparen. Als je liever niet zelf rijdt, overweeg dan om met de bus te reizen. Noorwegen heeft een goed ontwikkeld bussysteem waarmee je veel van het land kunt zien zonder de kosten van een huurauto.

Tips voor het besparen op vervoer:

 • Kies voor een kleinere huurauto om brandstofkosten te besparen
 • Maak gebruik van het bussysteem in Noorwegen
 • Overweeg een Scandinavië-pas als je van plan bent om meerdere steden te bezoeken

Accommodatie

Accommodatie is een grote kostenpost tijdens het reizen. Om geld te besparen, kun je overwegen om in hostels te verblijven. Noorwegen heeft een aantal goede hostels die betaalbare overnachtingsmogelijkheden bieden. Als je liever in een hotel verblijft, boek dan zo vroeg mogelijk om de beste prijzen te krijgen. Een andere optie is om te kamperen, Noorwegen staat bekend om zijn prachtige natuurcampings en wildkampeermogelijkheden.

Tips voor het besparen op accommodatie:

 • Veblijf in hostels in plaats van hotels
 • Boek vroeg voor de beste prijzen
 • Kampeer om onkosten te besparen

Maaltijden

Eten en drinken in Noorwegen kunnen duur zijn, maar er zijn manieren om geld te besparen. Kook je eigen maaltijden als je in een hostel verblijft of kampeert. De supermarkten hebben een goede selectie van betaalbare producten. Als je uit eten wilt, zoek dan naar lokale eetgelegenheden in plaats van toeristische restaurants. Daarnaast kun je overwegen om een lunchpakket te maken voor onderweg in plaats van elke dag in een restaurant te lunchen.

Tips voor het besparen op maaltijden:

 • Kook je eigen maaltijden
 • Zoek naar lokale eetgelegenheden
 • Maak een lunchpakket voor onderweg

Activiteiten en bezienswaardigheden

Er zijn tal van prachtige bezienswaardigheden en activiteiten in Noorwegen, maar veel hiervan kunnen prijzig zijn. Gelukkig zijn er ook genoeg gratis of goedkope activiteiten te vinden. Maak gebruik van de vele wandelroutes en geniet van de adembenemende natuur. Daarnaast zijn er vaak musea en historische bezienswaardigheden die gratis toegankelijk zijn. Informeer bij de plaatselijke VVV-kantoren voor meer informatie over gratis activiteiten in de omgeving waar je verblijft.

Tips voor het besparen op activiteiten:

 • Maak gebruik van gratis wandelroutes
 • Bezoek gratis musea en historische bezienswaardigheden
 • Informeer bij de VVV-kantoren naar gratis activiteiten

Conclusie

Reizen door Noorwegen hoeft niet duur te zijn. Door slimme keuzes te maken en goed voorbereid op pad te gaan, kun je genieten van al het moois dat het land te bieden heeft zonder je bankrekening te plunderen. Of je nu kiest voor een huurauto en kamperen of met de bus reist en in hostels verblijft, er zijn genoeg mogelijkheden om geld te besparen tijdens het reizen door Noorwegen.

Met een beetje planning en creativiteit kun je genieten van een prachtige vakantie in Noorwegen, zonder je zorgen te maken over je budget.

Noorwegen Reisgids

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *